Maisemamaalaus öljyväreillä Tampere 2. ja 9.11.2024

120,00 

Tällä kurssilla tutustumme öljyväreihin ja sen tekniikoihin maisemamaalauksen muodossa. Maisema jota käytämme voi olla kuvitteellinen tai sinun valokuvasi pohjalta toteutettu teos, vain mielikuvitus on rajana. Kurssilla on muutama opettajan tarjoama kuva myös tarjolla.

Maisema on yksi perinteisimpiä maalausaiheita kautta aikojen niin sellaisenaan, kuin esimerkiksi potrettimaalausten taustana. Maisemamaalauksessa on helppo soveltaa mm. abstraktin taiteen muotokieltä ja tekstuureja, joten kurssi soveltuu sellaisellekin maalarille, joka haluaa lisätä osaamistaan eri tyylisuuntien parissa. Kurssi on kaksipäiväinen: ensimmäisellä kerralla perehdymme työvälineisiin, sommitelmaan sekä kertamaalaustekniikoihin eli Alla primaan. Teoksen kuivuttua kertojen välissä, pääsemme jatkamaan ja syventämään värimaailmaa laseeraamalla ohuita, läpikuultavia kerroksia kuvan päälle sekä tuomaan viimeiset korostukset maalaukseen. Kurssipäivät ovat kaksi peräkkäistä lauantaita la 2.11. ja la 9.11.2024 klo 16-19.

Kurssilla ei käytetä ohentimia maalaustilassa. Maalausnesteenä käytämme Winsor & Newtonin Liquin Original -maalausainetta, jonka tuoksu on mieto. Maaleina käytämme W&N Winton -värisarjaa ja sen perussävyjä. Liquin alkydipohjaisena maalausnesteenä mahdollistaa teoksen nopean pinta-kuivumisen, joten toisena kurssipäivänä saamme aloittaa työskentelyn kuivalle teokselle.

Kurssin opettajana toimii taiteilija Mio Mäkinen. Kurssi soveltuu kaiken tasoisille tekijöille. Alustuksen jälkeen opetus tapahtuu oppilaan ja opettajan välillä jokaisen oma taitotaso huomioiden.

Pohjat, maalit, maalausneste ja siveltimet kuuluvat kurssin hintaan.

Mikäli haluat tuoda omat kurssivälineet mukanasi, niin värivalintana suositellaan vähintään seuraavia:

  • titaaninvalkoinen
  • kadmiumin keltainen
  • kadmiumin punainen
  • ultramariinin sininen
  • poltettu sienna

Muita lisäsävyjä esim. Alizariinin punainen, Phthalon sininen, Ceruleanin sininen, Keltaokra – omien mieltymysten mukaan.
Siveltimiä on hyvä olla erilaisia.

Tervetuloa!

Kurssille mahtuu 8 osallistujaa. Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 5.

Varastossa

Osasto: