Gamblin PVA Size

13,10 25,90 

Gamblinin PVA SIze -liimapohjustusaine soveltuu sellaisenaan mm. kankaiden, puun tai paperin käsittelyyn ennen pohjustusaineen (esim. gesso tai Gamblin ground) levittämistä.

Ph-neutraali PVA Size on paras vaihtoehto oikeaoppisen liimapohjustuksen tekemiseen. PVA Sizen avulla saat aikaan tasaisen, vakaan pohjakerroksen, joka sulkee kankaan, mutta ei turpoa tai kutistu, kuten eläinliimat.

Kankaan pohjustaminen PVA sizella:

Voit hiertää PVA sizen kankaaseen millä tahansa siveltimellä. Voit levittää PVA pohjusteen kankaalle joko ennen pingottamista tai jo pingotetulle kankaalle. Yleensä yksi kerros PVA sizea kankaan etupuolelle riittää. Mikäli kangas on erittäin harvakuteista, voi pohjusteen levittää kankaan molemmin puolin. Jos lisäät aineen valmiiksi pingotetulle kankaalle, kiinnitä huomiota siihen, että kangas on riittävän napakasti ja tasaisesti pingotettu. PVA size kiristää kangasta vähän, mutta löystyy taas kuivuessaan. PVA size ei kuitenkaan aiheuta huomattavaa kiristymistä kankaassa, kuten jänisliima. Ohuet kankaat kannattaa käsitellä ennen pingottamista.

Työvälineet voi puhdistaa saippuavedellä.

Paperin käsitteleminen PVA sizella

Osa papereista on jo valmiiksi pohjaliimattu silmälläpitäen öljyvärimaalausta. Myös yleensä märkätekniikoille tarkoitettuja papereita, kuten akvarelli-, sekatekniikka- ja joitain syväpainopapereita voidaan oikein käsiteltyinä käyttää öljyvärimaalaamiseen. Gamblinin PVA Sizea voidaan käyttää paperin “sulkemiseen” tai tiivistämiseen tätä tarkoitusta varten. PVA Size ei juurikaan muuta paperin ulkonäköä. 

Paperille riittää, että se käsitellään PVA sizella vain siltä puolelta, jolle aiotaan maalata öljyväreillä. Jotkin paperit on hyvä teipata alustaan ennen käsittelyä kupruilun välttämiseksi. Anna paperin kuivua kokonaan ennen teippien poistamista. Huomioi myös, että useimmat paperit tarvitsevat kaksi kerrosta PVA sizea. Anna paperin kuivua huolellisesti (n. 24 tuntia) ennen maalaamista.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: